Big band -säveltämisen ja sovittamisen master class Imatralla

Ma 26.6.-Ke 28.6. 2023

Kansainvälisesti tunnustettu big band -säveltäjä, pianisti Jim McNeely vierailee tänä kesänä Imatran Big Band Camp -tapahtumassa. Manhattan school of Musicin professorina työskentelevä McNeely on tehnyt laajan uran big band -muusikkona. Vuodesta 1975 lähtien hän on työskennellyt mm. New Yorkin Thad Jones/Mel Lewis big bandissä. Kapellimestaria on työskennellyt Euroopassa kaikkien merkittävimpien big big bandien kanssa. Hän on levyttänyt yli 20 albumia yhtyeen johtajana sekä esiintynyt vierailevana muusikkona yli sadalla levyllä. Vuosien 1997-2019 aikana hän on kerännyt 12 Grammy ehdokkuutta.

Imatran kurssin on kolmen päivän ajan kestävä intensiivikurssi, joka pidetään Imatran kulttuurikeskuksessa aamupäivisin klo 10-13. Kurssin sisältö muodostuu luennoista sekä vuorovaikutuksellisesta ohjauksesta. Kurssin aluksi McNeely esittelee omia big band -sävellyksiään sekä avaa niihin liittyvää sävellysprosessia kurssilaisille. Sen jälkeen kurssilaiset voivat esittää omia sävellyksiensä/sovituksiansa Jimille, joita hän käy läpi yhdessä muiden kurssilaisten kanssa.

Sovituskurssin oppituntien lisäksi Jimin työskentelyä voi seurata päivittäin klo 14-17 Karelia-salissa, jossa hän johtaa ja harjoituttaa säveltämäänsä materiaalia kurssin A-big bandin kanssa.

Kurssillä tulee olla mukana oma tietokone ja materiaali sähköisessä muodossa niin, että sen voi heijastaa muille kurssilaisille nähtäväksi. Kurssin hinta on 200€.

Ilmoittautumiset ottaa vastaan kurssisihteeri Suvi Leppätie sähköpostilla osoitteessa: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kurssille valitaan max. 10 opiskelijaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!