Ti 27.6 Koskenparras klo 20:00 Sami Saari & Imatra Big Band
Ke 28.6 Koskenparras klo 18:00 Junior All Star Big Band
Koskenparras klo 20:00 Aarni Häkkinen Jazz Orchestra
To 29.6 Koskenparras klo 16:00 Vuoksi Big Band
Koskenparras klo 18:00 RytmiHäiriköt
Koskenparras klo 20:00 Diandra & Big Band Camp All Star Big Band
Pe 30.6 Koskenparras klo 13:00 Big Band Camp esiintyy
Koskenparras klo 19:00 Imatra Big Band & Mikael Konttinen

Esiintyjät

 

Sami Saari & Imatra Big Band - Koskenparras ti 27.6. klo 20:00

Imatra Big Band viettää kuluvana vuonna 50-vuotis juhlavuottaan. Orkesteri koostuu alun perin imatralaisista ammattimuusikoista ja pitkään Big Band-musiikkia harrastaneista alueen muusikoista. Imatra Big Bandin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Imatra Big Band Festival sai alkunsa Imatra Big Bandin koulutustilaisuudesta, jota toimintaa on vuodesta 2015 lähtien jatkettu Big Band Camp koulutus- ja konserttitapahtumana.

Imatra Big Bandin laulusolistiksi saapuu suomisoulin kuningas Sami Saari, joka on tunnettu pitkä uransa varrelta lukuisien kokoonpanojen solistina. Säveltäjänä ja sanoittajana Sami Saari on tehnyt suomenkielisiä sanoituksia jazz-klassikoihin, joita kuullaan tiistain konsertissa.

 

Junior All Star Big Band - Koskenparras ke 28.6. klo 18:00

Keskiviikkoilta Koskenpartaalla avataan todellisilla Big Band-klassikoilla, kun Junior All Star Big Band juhlistaa Thad Jonesin 100-vuotisjuhlavuotta. Tarjolla on parhaita paloja Thad Jones / Mel Lewis Big Bandin ohjelmistosta nuorten huippulupausten esittämänä ja Antti Rissasen johtamana.

JAS BB koostuu nuorista, pääosin 13-23-vuotiaista Suomessa asuvista lupaavimmista jazzmuusikoista. Imatralla jalkeilla on verraten kokenut ja rutinoitunut ryhmitys soittajia, jotka ovat kotoisin ympäri Suomea. Bändi kokoontuu vuosittain 3-5 periodille ja on konsertoinut lähes kaikkialla maassa. JAS:n toimintaa pyörittää ja mahdollistaa alan kattojärjestö, Suomen big band -yhdistys.

Näistä nuorista leijonista kuullaan vielä - tule, näe ja koe!

 

Aarni Häkkinen - Koskenparras ke 28.6. klo 20:00

Aarni Häkkinen esittelee uuden albuminsa "Aarni Häkkinen Jazz Orchestra". Suomen rytmimusiikkikentän eturivin muusikoista koostuva kokoonpano tarjoaa yhtyesoiton sekä solismin ilotulitusta säveltäjän itsensä johtamana! Ohjelmisto koostuu huhtikuussa julkaistun albumin materiaalista ja se tarjoaa Big Band-musiikin ystäville mahdollisuuden todelliseen unelmien iltaan. Enemmän on nyt enemmän!

Häkkinen on säveltäjä, sovittaja, kapellimestari sekä pasunisti, jonka erikoisalaa on big band -musiikki. Hän on voittanut big bandien SM-kilpailun yhtyeenjohtajana vain 20-vuotiaana ja ollut mukana Grammy-ehdokkuuden saaneella Big Band-albumilla. Säveltäjänä ja sovittajana hänen töitään on voinut kuulla muun muassa UMO Helsinki Jazz Orchestran sekä Kaartin Combon esittäminä.

 

Vuoksi Big Band - Koskenparras to 29.6. klo 16:00

Vuoksi Big Band on Imatran Virta-opiston Big Band. Se perustettiin kuusi vuotta sitten, kun Imatralla työväenopisto ja musiikkiopisto yhdistyivät. Big Band on nopeasti kasvanut suureksi ja sen riveissä soittaa tällä hetkellä yli 20 soittajaa. Noin puolet soittajista on aikuisia musiikinharrastajia ja puolet musiikkiopiston oppilaita. Big Bandia on alusta asti johtanut Stina Myllys.

 

RytmiHäiriköt - Koskenparras to 29.6. klo 18:00

RytmiHäiriköt on Itä-Suomen yliopiston Big Band. Vuonna 1998 perustetun orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut alusta asti Timo-Teemu Passi. Omaleimaisella tavalla rockin polkuja saapastellut orkesteri on kehittynyt alkuviosien sekalaisesta soittokunnasta rujoksi rockpuhallinorkesteriksi ja lopulta groovaavaksi Big Bandiksi. Näkemys omasta tiestä ja tavasta jolla sitä kuljetaan, on kuitenkin aina ollut selvä.

Esiintymisissään RytmiHäiriköt pitää tärkeänä hyvää asennetta sekä ennakkoluulotonta, avointa lähestymistä musiikkiin, mutta painottaa ennen kaikkea välitöntä tunnelmaa niin soittajiensa kuin yleisönsä kanssa. RytmiHäiriköt tuottaa kuulijalleen takuuvarmasti innostavia hetkiä sekä timakkaa tanssijalan kutkutusta. Koskenpartaan lavalta RytmiHäiriköt tarjoilee yleisölle kattavasti bilemusaa ABBAsta Aquileraan.

 

Diandra & Big Band Camp All Star - Koskenparras to 29.6. klo 20:00

Torstai-illan kattauksen kruunaa leirin todellinen tähdistökentällinen, Big Band Camp All Star. Tähän erikoiskokoonpanoon on koottu Big Band Campin opettajia, kapellimestareita sekä muita leirillä olevia ammattilaisia. Näiden huippusoittajien jo perinteeksi muodostunut show ei taatusti jätä kylmäksi.

Camp All Starin solistina valloittaa karismaattinen Diandra. Idols-laulukilpailun keväällä 2012 voittanut laulaja on tuttu myös Elämäni biisi- sekä Tähdet, tähdet -ohjelmista. Diandra on julkaissut kolme albumia, vieraillut muun muassa Cheekin ja Uniikin hittisingleillä ja ihastuttanut solistitehtävissä lukuisten suomalaisten orkesterien edessä. Energinen keikkalavojen kestosuosikki työstää paraikaa uutta levyä.

 

Big Band Camp esiintyy - Koskenparras pe 30.6. klo 13:00

Big Band Camp tapahtuma kokoaa jälleen Imatralle noin 100 musiikin opiskelijaa ja harrastajaa eri puolilta Suomea. He harjoittelevan viikon ajan intensiivisesti maamme johtavien Big Band-kapellimestareiden ja instrumenttiopettajien johdolla.

Perjantai-iltapäivän konsertissa kuullaan kurssilla harjoiteltua musiikkia. Konsertti huipentuu A-Big Bandin esitykseen, jonka johtaa Jim McNeely.

 

Mikael Konttinen & Imatra Big Band - Koskenparras pe 30.6. klo 19:00

Kotikaupungin ja Etelä-Karjalan ylpeys Big Band-rintamalla esiintyy 50-vuotisteeman mukaisesti toivotuimpien Big Band-sävellysten tunnelmissa. Mikael Konttinen on jo vakiovierailija Imatra Big Bandin solistina ja hänen energiset tulkintansa niin swing-klassikoista kuin swengaavista rock-sävelmistä tuovat eriomaista viihdettä alkavaan perjantai-iltaan. Orkesterin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.